Super sylwester

Samodzielne przygotowanie imprezy wigilijnej w firmie nie jest łatwe. Niemniej jednak załóżmy, że firma ma swoje zaplecze gastronomiczne i możliwe jest przygotowanie wigilii w siedzibie firmy. Zobacz, co Szczecin wigilia firmowa musi mieć w menu.



Bez wątpienia na takiej firmowej wigilii rzadko przestrzega się tych standardowych 12 potraw i jest ich mniej, a do tego nie wszystkie są takie typowo wigilijne. Spróbujmy jednak przygotować menu pół na pół, pół wigilijne, pół imprezowe, ale postne. Pierwszym i najbardziej istotnym daniem powinien być tutaj karp w galarecie. Można go też przygotować pieczonego, grillowanego lub smażonego, niemniej jednak powinno się pamiętać, że na takich krótkich przyjęciach im w dodatku potraw zimnych, tym nie gorzej. Innymi przystawkami mogą być: warzywna sałatka z majonezem, jakieś śledzie i tutaj pomysł jest dowolny, warzywa na przykład. w formie pieczonych z dipami, koreczki i coś z grzybami - przykładowo. rolada warzywno-grzybowa. Szczecin wigilia firmowa z ciepłych dań może posiadać barszcz czerwony z uszkami, zupę rybną albo np. zupę grzybową bądź także krem grzybowy z grzankami. Innymi ciepłymi daniami mogą być kluski z makiem, groch z kapustą, faszerowany łosoś i jakieś danie jednogarnkowe. Szczecin wigilia firmowa musi być również wyposażona w opłatek, soki , a ponadto ciepłe napoje - kawę i herbatę w przynajmniej dwóch rodzajach. Rozpuszczalną oraz prawdziwą i herbatę przykładowo. czarną i zieloną. Warto również pamiętać o słodkościach - o serniku tradycyjnym, makowcu i owocach , a oprócz tego słodyczach. Taka wigilia z całą pewnością będzie bardzo udana.
Zobacz więcej: Szczecin impreza sylwestrowa.